Bizar tafereel in Zutphen: plezierjacht knalt vol tegen Oude IJsselbrug aan

VideoEen plezierjacht is vanmiddag frontaal in botsing gekomen met de Oude IJsselbrug in Zutphen. Op beelden die op sociale media circuleren is te zien hoe het schip stuurloos raakt. Vanwege het hoge water was het voor het plezierjacht onmogelijk om veilig onder de brug te varen. 

 1. Eerbeekse kinderkledingwinkel voor minima dreigt te verdwijnen door vernieuwing De Beekwal: ‘De tijd dringt’
  PREMIUM

  Eerbeekse kinderkle­ding­win­kel voor minima dreigt te verdwijnen door vernieu­wing De Beekwal: ‘De tijd dringt’

  Shirts, broeken, jassen of speelgoed. Eerbeekse minima weten al bijna tien jaar de Stichting Kinderkledingbeurs aan de Derickxkamp te vinden voor hun zoon of dochter. De toekomst van de stichting is nu echter ongewis. Doordat het pand waar de stichting in zetelt gesloopt gaat worden voor nieuwe woonzorgappartementen, is de kans aanwezig dat de stichting verdwijnt. ,,De huurprijzen van nu kunnen wij als stichting niet betalen.”
 2. Zutphen stimuleert kinderen om buiten te spelen: ‘Ontdekken wat je kunt doen met hoepel of pion’
  PREMIUM

  Zutphen stimuleert kinderen om buiten te spelen: ‘Ontdekken wat je kunt doen met hoepel of pion’

  Het schoolplein niet meer als buitenschoolse hangplek inclusief lege blikjes energydrank, maar als bruisende buitenspeelplek voor scholieren én kinderen uit de wijk. ,,Toen ik hier op school kwam was al duidelijk dat het buiten spelen van onze kinderen wel wat beter kan”, zegt directrice Manon Klunder van de Zutphense Achtsprong. Daarom haakt die school als derde Zutphense school aan bij een speciaal beweegprogramma.