Erwin Beumer fietst voor de thuiszittende boekenwurm.
Volledig scherm
PREMIUM
Erwin Beumer fietst voor de thuiszittende boekenwurm. © Privé

Boeken bezorgen op de fiets is populair vrijwilligerswerk: ‘Er zijn kapers op de kust’

Vrijwillige fietskoeriers melden zich bij de lokale boekhandels in de regio. De concurrentie is moordend, maar Erwin Beumer heeft de ‘baan’ in de pocket. Woensdag maakte hij het eerste ritje en wel van Ruurlo via boekhandel Lovink in Lochem naar Hengelo. Met welk boek? ,,Dat durfde ik niet te vragen, daar baal ik nog steeds van.”

Frederike Scholing van boekhandel Lovink in Lochem plaatste de oproep op Facebook. ‘Omdat we het niet meer verantwoord vinden open te blijven - de anderhalve meter afstand wordt hier snel overschreden - sluiten we vanaf zaterdag de deur. In een crisis als deze moet je zoeken naar manieren om zoveel mogelijk omzet te genereren. We zijn een Libris boekhandel en beschikken over een eigen webshop, maar veel liever bezorgen we zelf de boeken aan huis. Hier houden we simpelweg meer aan over. We hopen dat mensen van binnen en buiten Lochem massaal gebruik gaan maken van de bezorgservice’.

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’