Volledig scherm
PREMIUM
De elektrische surveilancewagen voor de politie © Kia

Boeven vangen met elektrische auto’s en motoren in Zutphen

videoAgenten in Zutphen gaan de komende drie maanden met elektrische auto's, motoren en fietsen de straat op. Het politiekorps van Zutphen doet een proef met de elektrische voertuigen. Met de proef wil de politie erachter komen of elektrische auto's of motors in de toekomst goede vervangers van de huidige voertuigen kunnen zijn. 

Mensen in Zutphen moeten de komende maanden niet raar opkijken als er een stille politieauto voorbijrijdt. Politieagenten in Zutphen testen elektrische voertuigen. De auto’s, motoren en fietsen zijn de afgelopen drie maanden in Nijmegen getest en rijden de komende drie maanden in Zutphen.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.