Botsauto's en Booster in coronatijd: ‘Eigenlijk zorgt de kermis nu voor veel minder overlast’

videoGeen alcohol op het terrein en de deuren dicht wanneer er teveel bezoekers zijn. De kermis in Zutphen is dit jaar rustiger dan andere jaren. Het alternatieve kermisterrein achter het politiebureau staat bomvol met attracties en eetkramen, maar bezoekers hebben alle ruimte. 

 1. Knuffelsafari in Zutphen, dit is waarom er deze week knuffeldieren achter de ramen staan in Noordveen
  PREMIUM

  Knuffelsa­fa­ri in Zutphen, dit is waarom er deze week knuffeldie­ren achter de ramen staan in Noordveen

  Grote vogels, schildpadden, beren en konijnen. Achter talloze ramen in de wijk Noordveen staan de hele week grote knuffeldieren. Kinderen uit de wijk in Zutphen kunnen langs de ramen lopen op knuffelsafari. Het is een onderdeel van een alternatieve feestweek die inwoners van de wijk houden omdat de ‘Week van de Wijk’ dit jaar niet door kan gaan vanwege coronamaatregelen.
 2. Dit vergeten park in Zutphen moet weer een oase van groen worden, maar hoe?
  PREMIUM
  video

  Dit vergeten park in Zutphen moet weer een oase van groen worden, maar hoe?

  Vlieg je met een helikopter over het gebied of kijk je via satellietbeelden op internet naar het terrein dan zie je een grote vlakte vol groen. Sta je op het terrein zelf, dan merk je er weinig van. Qua naam heeft het Emerpark in Zutphen de allure van een stadspark, qua beleving nog allerminst. Daar moet verandering in komen, vindt de gemeente Zutphen. Het gebied tussen de IJssel, de Zuidwijken, Helbergen, het Waterkwartier en de Den Elterweg (N348) moet omgetoverd worden tot een oase van groen, midden in de stad.
 3. Minima in Lochem krijgen toch een goedkope zorgverzekering, minima Zutphen juist in onzekerheid
  PREMIUM

  Minima in Lochem krijgen toch een goedkope zorgverze­ke­ring, minima Zutphen juist in onzeker­heid

  Bijna 800 inwoners van de gemeente Lochem met een laag inkomen kunnen toch gebruik blijven maken van een goedkope collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente. Nadat Salland Zorgverzekeringen dit jaar abrupt stopte met de zorgpolis vreesde Lochem minima geen collectieve zorgverzekering meer aan te kunnen bieden. De relatief onbekende zorgverzekeraar Aevitae biedt uitkomst.