Volledig scherm
PREMIUM
Hanneke Siebelink uit Zutphen verkoopt vanaf 2021 kleding gemaakt van plastic uit de IJssel. Voor haar kledinglijn 'River Fashion' gebruikt de Zutphense plastic afval uit de rivier. © Arjan Gotink

Broeken, jurkjes en blousejes van plastic afval uit de IJssel

Een broek dragen die gemaakt is van drinkflessen en plastic visnetten die jarenlang op de bodem van de IJssel hebben gelegen. Met een jaar kan het. Hanneke Siebelink lanceert komend jaar een modieuze kledinglijn waar plastic afval uit de IJssel in is verwerkt. Vanuit Zutphen wil ze met haar kledinglijn ‘River Fashion’ het land veroveren en Nederlanders wijzen op het belang van hergebruiken.

De kledinglijn moet nog ontworpen worden, de hoeveelheid plastic afval die de kledingstukken moet bevatten moet nog worden onderzocht, maar dat de kleding er gaat komen staat vast. Hanneke Siebelink (58) gaat kilo's plastic uit de rivier de IJssel verwerken in een kledinglijn. River Fashion. In alle Nederlandse Hanzesteden zijn de broeken, jurkjes, rokken en blousejes vanaf 2021 te koop. 

  1. IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’
    PREMIUM

    IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’

    Het uitblijven van een lange periode van winterweer heeft grote gevolgen voor natuurijsclubs in Nederland. Meerdere clubs hebben zich de afgelopen periode bij de KNSB gemeld, omdat hun kosten zo langzamerhand hoger worden dan de opbrengsten. Geen ijs betekent immers geen contributie van leden. ,,Dat het allemaal onder druk staat, is wel helder”, laat de schaatsbond weten. In Oost-Nederland vallen de problemen nog mee, maar ook daar is de situatie niet altijd rooskleurig. ,,Je moet teren op de reserves die je hebt.”