Volledig scherm
Leerling-koks aan het werk in het leerbedrijf en restaurant van Wijkcentrum Waterkracht. © Arjan Gotink

‘Bruisend’ Zutphense Wijkcentrum Waterkracht genomineerd voor geldprijs van goede doelen fonds

Het Zutphense Wijkcentrum Waterkracht is genomineerd door het goede doelen fonds van de ING voor een geldprijs. Waterkracht zorgt als sociaal ontmoetingspunt voor gezelligheid en saamhorigheid in het Waterkwartier.

Er is maximaal 5000 euro te winnen. Deze prijs valt onder de campagne Help Nederland vooruit. Er zijn naast Wijkcentrum Waterkracht nog vier andere genomineerden in de Achterhoek. Ze krijgen uiteindelijk allemaal een geldbedrag  van minimaal 1000 euro. 

Publiek bepaalt

Wie er met de hoofdprijs vandoor gaan bepaalt het publiek. Online kan men tot en met 12 februari stemmen op hun favoriete goede doel die belangrijk is op lokaal niveau in Nederland. 

Sinds enkele jaren is het wijkcentrum een stuk bruisender geworden. Stichting Lokaal heeft Waterkracht in de zomer van 2018 overgenomen en de nodige veranderingen doorgevoerd. 

Niet alleen ouderen die komen breien of klaverjassen bepalen het beeld, ook jongeren zijn er vaak te vinden. Het is een koffiehuis, restaurant, speelhuis en leesclub ineen geworden. Ook is er huiswerkbegeleiding voor kinderen, kunnen wijkbewoners met vragen wekelijks bij de politie terecht en is er een ladies only gym. 

Een thuis voor iedereen 

Daarnaast heeft de nieuwe leiding een punt gemaakt om kwetsbare mensen te helpen. Zo kunnen mensen met die in de bijstand zitten aan de slag in de keuken van het leerbedrijf van Wijkcentrum Waterkracht. Ook is het een thuis voor immigranten die hun weg in Nederland moeten vinden. 

S