Volledig scherm
Gerben Wechgelaer voor zijn nieuwe horecagelegenheid Concordia in Brummen. © Gerben Wechgelaer

Brummenaar Gerben Wechgelaer blaast nieuw leven in Concordia Brummen

Brummenaren kunnen vanaf augustus weer terecht in horecagelegenheid Concordia. Na het faillissement van Concordia Brummen in het najaar van 2018 was het een grote vraag wat er zou gebeuren met het café, kegelhuis en zalencentrum. Gerben Wechgelaer blaast nieuw leven in Concordia en opent in augustus de deuren in het centrum van Brummen.

Concordia was in Brummen 95 jaar een begrip, een thuishaven voor verenigingen ook. Eind 2018 viel het doek nadat eigenaar Harry Timmer zelf het faillissement aanvroeg. Dankzij Gerben Wechgelaer gaan de deuren weer open. De Brummenaar geeft het horecabedrijf een doorstart als dorpslokaal. Wechgelaer woont nagenoeg zijn hele leven in Brummen en deed horeca-ervaring op bij het Brummense poppodium QuatroStagione. 

Centrale plaats

,,Een karakteristiek horecabedrijf met honderd jaar historie, op zo’n centrale plaats in het dorp, verdient een nieuwe toekomst’’, laat Wechgelaer weten over Concordia. ,,Concordia blijft de centrale plaats waar op hoogtijdagen de Brummense bevolking van jong tot oud elkaar zal ontmoeten. Natuurlijk spreken we dan over de Brummense kermis, maar ook tijdens andere hoogtijdagen zoals de pinksterdagen en koningsdag. Ik zal m’n stinkende best doen om van Concordia weer een ronkende horecatent te maken.’’

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.