Volledig scherm
© Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Brummens burgemeester smikkelt mee in schoolbankjes

Ontbijten met je klasgenoten op school is al bijzonder. Nog specialer wordt het als daarbij ook de burgemeester aanschuift. Leerlingen van de school Expeditie 24/7 in Brummen maakten dat vrijdagochtend mee.

Voor het Nationaal Schoolontbijt zette burgemeester Alex van Hedel zijn tanden in een broodje in het schoolgebouw aan de Meengatstraat. De kinderen zorgden voor het brood, beleg, iets te drinken en placemats. De burgervader smikkelde met genoegen mee en trok - symbolisch - de knip voor het ontbijtje, als donatie aan stichting Het Vergeten Kind. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. 

 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.