De gemeente Rheden wil anderhalve hectare grond van Brummen overkopen voor de realisatie van 24 woningen op het terrein van het voormalige tuincentrum in Laag-Soeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Rheden wil anderhalve hectare grond van Brummen overkopen voor de realisatie van 24 woningen op het terrein van het voormalige tuincentrum in Laag-Soeren. © Jeroen Jazet

Brummense politiek roert zich om verkoop grond aan Rheden: ‘Brummen zit niet in de opheffingsuitverkoop’

De Brummense gemeenteraad zet vraagtekens bij de verkoop van anderhalve hectare Brummens grond aan de gemeente Rheden. Aanleiding voor de verkoop is de bouw van een nieuwe woonwijk in Laag-Soeren, dat exact op de gemeentegrens ligt. De Brummense politiek wil dat de gemeente gaat onderzoeken of die woningen niet op Brummens grondgebied kunnen komen. ,,Wij hebben net zo hard woningen nodig.” 

0 reacties

 1. Huis van Jonathan (41) ging van energielabel F naar B, maar: ‘Hoe het nu geregeld is, is hartstikke oneerlijk’
  PREMIUM
  MIJN ENERGIEREKENING

  Huis van Jonathan (41) ging van energiela­bel F naar B, maar: ‘Hoe het nu geregeld is, is hartstikke oneerlijk’

  De energiecrisis is enigszins tot bedaren gekomen. Desondanks zijn de energieprijzen nog historisch hoog. Wat hebben we met z’n allen van deze crisis geleerd en wat doen we sindsdien anders? Jonathan Vasbinder (41) heeft zestien zonnepanelen op zijn dak liggen, maar zou eigenlijk veel liever zien dat nutsvoorzieningen weer iets collectiefs worden.
  Zutphen