Buren in badjas helpen brandweer bij blussen camperbrand in Zutphen

videoBewoners rond de Noorderhavenstraat in Zutphen stonden vrijdagmorgen rond 04.15 uur in badjas brandslangen uit te rollen. Op een nabijgelegen parkeerterrein was namelijk een oude camper in brand gevlogen met daarin een gasfles die zorgde voor metershoge vlammen.

 De brand was zo hevig dat wakker geschrokken omwonenden twee auto’s verplaatsten en met man en macht de toegesnelde brandweer hielpen met het uitrollen van slangen.

Gevel appartementen

Vanwege de hevigheid van het vuur kon niet worden voorkomen dat een bestelbus naast de camper ook in brand vloog. Omdat de twee voertuigen dicht tegen de gevel van het appartementencomplex stonden, had de brandweer de handen vol aan de bestrijding van het vuur.

Buurtbewoners, sommigen in badjas, hielpen met het uitrollen van brandslangen naar een brandkraan in de naastgelegen straat. Na ongeveer drie kwartier was de brand geblust.

Mogelijk brandstichting 

De camper is volledig uitgebrand en ook de bestelbus is fors beschadigd geraakt, omdat de laadruimte en lading in brand vlogen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen pand.

De oorzaak staat nog niet vast, de politie sluit brandstichting echter niet uit. In de loop van de ochtend wordt er verder onderzoek gedaan.

Volledig scherm
De uitgebrande camper veroorzaakte grote schade aan een bestelbus. © News United / Rens Hulman
  1. Arianne en Henk proberen leven weer op te pakken nadat Brummense brand huis en haard verwoestte
    PREMIUM

    Arianne en Henk proberen leven weer op te pakken nadat Brummense brand huis en haard verwoestte

    Weg woning, weg winkel. De Brummense brand van zaterdag 12 oktober aan het Marktplein ontnam Arianne Teunissen en Henk Berenpas, beide 60 jaar, huis en haard. En Arianne verloor bovendien haar zaak, de Blokker. Na een turbulente week kijkt het echtpaar terug op een ramp die hun leven op zijn kop zette. ,,Maar alle steunbetuigingen en hulp zijn hartverwarmend en helpen ons enorm.’’