Volledig scherm
Sporthal De Bhoele, waar regelmatig veel jongeren samenkomen. © Google streetview

Burgemeester Van Hedel belooft aanpak overlast rond De Bhoele in Eerbeek

Er komt een oplossing voor de overlast die omwonenden hebben van sporthal De Bhoele in Eerbeek. Dat beloofde burgemeester Alex van Hedel donderdagavond aan de Brummense gemeenteraad. De VVD diende een motie in waarin zij het college van b en w opdraagt alles in het werk te stellen om overlast bij De Bhoele te voorkomen.

Ook verlangt de VVD van het college dat er handhaving komt op overlast en het aantal decibellen dat geproduceerd wordt. GroenLinks voegde daar nog aan toe de eis dat er strenger moet worden gecontroleerd op alcoholverstrekking aan minderjarigen. De motie werd aangenomen door de raad en burgemeester Van Hedel zegde toe dat de overlast zal worden aangepakt.

Ontmoetingspunt

De Bhoele is behalve sporthal ook een ontmoetingspunt waar regelmatig veel jeugd samenkomt. Jongeren ontmoeten elkaar, of trappen een balletje op het Cruyff Court naast de hal. Ook bezoeken jongeren regelmatig een (dans)feest in de sporthal of het sportcafé in De Bhoele. Van Hedel wil zo spoedig mogelijk om de tafel met de exploitant van De Bhoele, de politie, jongeren en omwonenden van de sporthal. ,,Samen moeten we tot een oplossing kunnen komen’’, sprak de burgervader.

Limiet evenementen

Ook meldde Van Hedel dat er een maximum wordt gesteld aan het aantal evenementen dat jaarlijks in De Bhoele kan worden gehouden. Van Hedel: ,,Nu zit er nog geen limiet aan het aantal evenementenvergunningen voor De Bhoele. Die gaat er wel komen en is in voorbereiding bij het ambtelijk apparaat.’’