Burgemeester Zutphen doet mee aan Groot Dictee, hoe zit het met haar spelling?

videoTussen de twintig prominenten en bekende Nederlanders die zaterdag 2 november meedoen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal zit een opvallende naam. Annemieke Vermeulen. De burgemeester van Zutphen doet mee aan het dictee dat dit jaar live vanuit de bibliotheek in de Broederenkerk van Zutphen wordt uitgezonden. 

Bent u voor het oog van alle taalspecialisten niet bang om af te gaan?

,,De top is voor mij te hoog gegrepen. Hoewel ik altijd wil winnen, gaat me dat nu niet lukken. Een plekje in de middenmoot zou mooi zijn. Ik zie het vooral als een mooie promotie voor de stad. Het Dictee der Nederlandse Taal in de mooiste bibliotheek van Nederland. Sinds vorig jaar doet de burgemeester van de organiserende stad mee. Daar zeg ik geen nee tegen.’’

  1. In ‘The Voice’ schitterende Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn
    PREMIUM
    video + update

    In ‘The Voice’ schitteren­de Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn

    Bijna twee miljoen kijkers zagen Ziggy Krassenberg gisteren in The Voice of Holland vol overtuiging Queens ‘Too much love will kill you’ zingen. Alle coaches draaiden hun stoelen en Ziggy, die tot april in Zutphen woonde, koos voor Anouk. Aan met name Zutphense jongeren bewaart de achttienjarige Ziggy slechte herinneringen. ,,Ik heb veel last gehad van pesterijen en één keer ben ik zelfs een keer met een fles drank gemept.”