De fractievoorzitters van de vier partijen in de nieuwe coalitie. VlnR:  Margo van Enck-Hulleman (PvdA), Luuk Tuiten (Lokaal Belang), Gertie Sloetjes (GroenLinks), Merijn van As (D66)
Volledig scherm
PREMIUM
De fractievoorzitters van de vier partijen in de nieuwe coalitie. VlnR: Margo van Enck-Hulleman (PvdA), Luuk Tuiten (Lokaal Belang), Gertie Sloetjes (GroenLinks), Merijn van As (D66) © Diego Kemps

Coalitieakkoord in Brummen: minder afhankelijk van provincie en duidelijkheid over Burgersterrein

‘Vertrouwen, verbinden, versterken’, met die titel werd het nieuwe coalitieakkoord in Brummen woensdag gepresenteerd. Lokaal Belang, GroenLinks, PvdA en D66 zwaaien de komende vier jaar de scepter in de gemeente. De partijen willen dat de gemeente meer taken overneemt van de provincie in het plan voor Eerbeek, waar de leefbaarheid onder druk komt te staan door de grootschalige papierindustrie. Ook moet er meer duidelijkheid komen over de invulling van het Burgersterrein in Eerbeek. 

0 reacties

  1. Ondernemersvereniging Eerbeek hekelt plan voor appartementengebouw: ‘Houd je aan de afspraken’
    PREMIUM
    1

    Onderne­mers­ver­e­ni­ging Eerbeek hekelt plan voor appartemen­ten­ge­bouw: ‘Houd je aan de afspraken’

    Het plan om op het braakliggende stuk grond aan de Loenenseweg in Eerbeek een appartementsgebouw met gezondheidscentrum te bouwen schiet in het verkeerde keelgat bij de lokale ondernemersvereniging. Volgens de ondernemers is met de gemeente afgesproken dat in dat gebied alleen ruimte is voor detailhandel. De gemeente wijst echter naar het huidige bestemmingsplan van het perceel. ,,Dat laat geen detailhandel toe.”