Toekomstige bebouwing aan de Kattehavestraat in de binnenstad van Zutphen moet beduidend lager dan de plannen die er tot nu toe waren. Omwonenden klagen al jaren over die plannen voor woningen op de plek waar nu nog parkeerplaatsen zijn. Op de achtergrond de Walburgiskerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Toekomstige bebouwing aan de Kattehavestraat in de binnenstad van Zutphen moet beduidend lager dan de plannen die er tot nu toe waren. Omwonenden klagen al jaren over die plannen voor woningen op de plek waar nu nog parkeerplaatsen zijn. Op de achtergrond de Walburgiskerk. © Ronald Hissink

College Zutphen teruggefloten: nieuwbouw binnenstad moet lager zodat bewoners kerktoren blijven zien

Toekomstige bebouwing aan de Kattenhavestraat in de binnenstad van Zutphen wordt beduidend lager dan de maximale 13,5 meter bouwhoogte die nu in de plannen staat. De gemeenteraad fluit burgemeester en wethouders terug, die zich daardoor opnieuw moeten buigen over de omstreden woningbouw aan de rand van het centrum.

  1. Elf boeren vol berouw voor de rechter: ‘Dit hadden we nooit moeten doen, dat is duidelijk’
    PREMIUM

    Elf boeren vol berouw voor de rechter: ‘Dit hadden we nooit moeten doen, dat is duidelijk’

    Politieauto’s werden vernield, blokkades doorbroken. Agenten moesten zich terugtrekken voor hun eigen veiligheid. Vrijdag stonden elf boeren voor de rechter na rellen bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal, eind juni in Hierden. Ze werden verdacht van vernieling en openlijk geweld. De officier van justitie eiste een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 120 uur. De rechter legde één maand en 100 uur werkstraf op.