Ter illustratie: Een politieagent voert een verdachte af.
Volledig scherm
Ter illustratie: Een politieagent voert een verdachte af. © ANP XTRA

‘Coronahoester’ uit Zutphen langer in voorarrest

Een 46-jarige man uit Zutphen blijft veertien dagen vastzitten omdat hij bij zijn arrestatie in de richting van agenten hoestte en daarbij iets zei over ziektes.

Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten. De politie wilde de man aanhouden op verdenking van huiselijk geweld toen hij moedwillig in hun richting zou hebben gehoest.

Morgen worden een 32-jarige man uit Biddinghuizen en een 43-jarige man uit Borne voorgeleid voor soortgelijke feiten. De man uit Borne zou afgelopen weekend in Almelo agenten hebben bespuugd na ‘fuck corona’ te hebben geroepen.

Het Openbaar Ministerie zet erop in dat de mannen volgende week volgens supersnelrecht worden berecht.

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’