‘Dagelijks Bestaan’ is niet langer verscheurd en heeft eigen plek

videoEr wordt druk gezaagd, getimmerd en met dozen gesjouwd. Vandaag is een heugelijke dag voor Het Dagelijks Bestaan. Na jaren ‘verscheurd’ te zijn geweest, komt met de verhuizing van bewoners en begeleiders naar het voormalige Vitens-terrein in het Zutphense Emerpark alles eindelijk weer samen.

Coördinator Ingrid Rebel glundert van oor tot oor. Na jarenlang antikraak op de Voormars en in de Proeflokalen aan de Vispoortgracht is Het Dagelijks Bestaan weer één. 

Zowel de dagbesteding van een groep van zo’n dertig jongeren als het beschermd wonen is nu gehuisvest op deze ene plek, ingeklemd tussen het park, de Joodse begraafplaats en de nabijgelegen volkstuinen.

  1. Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’
    PREMIUM

    Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’

    Stoppen op je hoogtepunt. Sporters doen het wel eens. Voldaan, op waardige wijze. De Zutphense Marion Traas (50) stopt óók op haar hoogtepunt, met ontmoetingscentrum 't Atrium. Waardig. Maar voldaan? Verre van. Ze móét de deur van haar populaire zaak dichtdoen. Vanwege corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Haar hart bloedt. ,,De zaak liep als een tierelier. Ik ging eindelijk geld verdienen. Maar met de anderhalvemeterregel kan ik maximaal acht mensen ontvangen. Te weinig, ik zou alleen maar geld gaan verliezen.’’