Volledig scherm
Ilona Huistede vorig jaar in haar kledingwinkel Iloché in gesprek met binnenstadsmanager Remco Feith. © Archieffoto Ronny te Wechel

Damesmodezaak in centrum Zutphen gesloten na faillissement

Een eigentijdse kledingcollectie voor vrouwen die weten wat ze willen. Kledingwinkel Iloché in het centrum van Zutphen verkocht tien jaar lang exclusieve vrouwenkleding aan de Nieuwstad. Tot deze week. Iloché is door de rechter failliet verklaard. De deuren van de kledingwinkel zijn gesloten.

Ilona Huistede en haar dochter Chéral openden de kledingwinkel in 2009. De kleding die ze verkochten waren volgens de eigenaren stoer, vrouwelijk en exclusief. Per maat hingen van alle kledingstukken slechts enkele exemplaren in de winkel. Vrouwen konden er terecht voor maat 34 tot 46.

Vertrouwen

Huiswinkel bedankt op social media haar klantenkring. ,,Het zijn tien prachtige jaren geweest. Met pijn in mijn hart heb ik besloten om Iloché te sluiten. Met heel veel passie heb ik iedere dag de deur open mogen doen. Lieve mensen bedankt voor het vertrouwen van de afgelopen tien jaar.’’

De rechter heeft afgelopen woensdag het faillissement over de kledingwinkel uitgesproken, waarna Huistede de deuren aan de Nieuwstad definitief heeft gesloten.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.