Daniëlle Arentsen kwam dankzij haar vader op een idee voor een uitvaartkist met daarop de Zutphense skyline en de IJssel. ,,Toen hij het foldertje met het ontwerp voor de kist zag, zei hij: ‘Hé, ik sta erin!’.''
Volledig scherm
PREMIUM
Daniëlle Arentsen kwam dankzij haar vader op een idee voor een uitvaartkist met daarop de Zutphense skyline en de IJssel. ,,Toen hij het foldertje met het ontwerp voor de kist zag, zei hij: ‘Hé, ik sta erin!’.'' © Arjan Gotink

Daniëlle ontwerpt bijzondere Zutphense uitvaartkist: ‘Stiekem een eerbetoon aan mijn vader’

Iets persoonlijks? Ja, dat is het zeker, zegt zelfstandig uitvaartbegeleidster Daniëlle Arentsen. De 46-jarige Eefdese bedacht een exclusieve uitvaartkist voor mensen die hun hart hebben verpand aan Zutphen. Een verzuchting vol heimwee van haar vader bracht haar op dat idee. Een openhartig gesprek over leven en dood.

0 reacties

 1. Dit bekende Brummense ‘kasteel’ is voor miljoenen verkocht aan horecareus: ‘Het ging niet meer’
  PREMIUM

  Dit bekende Brummense ‘kasteel’ is voor miljoenen verkocht aan horecareus: ‘Het ging niet meer’

  41 kamers, een restaurant, meerdere bars en lounges, een wijnkelder, terrassen, conferentie- en feestzalen en een 9-holes golfbaan. Het Brummense kasteel Engelenburg is gerust een exclusieve locatie te noemen en zelfs bij het koningshuis in trek. Toch doet Anton de Lange uit Zutphen (72), al 35 jaar eigenaar van het landhuis, zijn ‘levenswerk’ nu van de hand. ,,Heb me eigenlijk altijd voorgenomen het niet te verkopen.”
 2. In dit ‘spookkasteel’ bij Zutphen moeten mensen tot bezinning komen: ‘Imago past er perfect bij’
  PREMIUM

  In dit ‘spookkas­teel’ bij Zutphen moeten mensen tot bezinning komen: ‘Imago past er perfect bij’

  Verscholen tussen bomen in het buurtschap Cortenoever ligt een eeuwenoud kasteel. Jarenlang bewoond door notabele families, waarvan de laatste telg bruut vermoord werd door nazi’s. Al ruim 75 jaar wordt het niet bewoond en staat het te boek als ‘spookkasteel’. Eigenaar Fred Janssen gaat daar verandering in brengen. Hij is al sinds 2017 bezig er een ‘stiltecentrum’ van te maken. ,,Prachtig dat het dit imago heeft.”