De Schupstoel is - met fietsen voor de etalages en lege panden - nog alles behalve het fraaie historische plein dat het weer moet worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Schupstoel is - met fietsen voor de etalages en lege panden - nog alles behalve het fraaie historische plein dat het weer moet worden. © archief/Zutphens Persbureau

Definitief plan voor verloederd plein in centrum Zutphen, vizier nu op andere toegangspoorten

Van vervallen plein tot uithangbordje van de binnenstad. Binnen een jaar ondergaat het verouderde plein De Schupstoel in Zutphen een grote metamorfose. De opknapbeurt die meer dan 3,5 ton kost, is de opmaat voor grotere verbeteringen van de verschillende toegangspoorten van de Zutphense binnenstad.

0 reacties

 1. Woningcorporaties Zutphen alarmeren informateur: ‘Wij kunnen niet bouwen door verhuurdersheffing’
  PREMIUM

  Woningcor­po­ra­ties Zutphen alarmeren informa­teur: ‘Wij kunnen niet bouwen door verhuur­ders­hef­fing’

  Als alle woningcorporaties gezamenlijk miljarden moeten blijven betalen aan de overheid via een verhuurdersheffing, kunnen zij op den duur geen nieuwe huizen meer bouwen. ,,In tijden van een grote wooncrisis kan dat echt niet’’, zegt de Zutphense wethouder Mathijs ten Broeke. Samen met woningcorporaties Ieder1 en Ons Huis heeft hij een brief gestuurd naar informateur Mariëtte Hamer om de heffing bij een nieuw kabinet van tafel te krijgen.
 2. ‘Berkelbever’ heeft zich nog niet opnieuw laten zien, maar ‘betekent niet dat hij er niet meer is’
  PREMIUM
  video

  ‘Berkelbe­ver’ heeft zich nog niet opnieuw laten zien, maar ‘betekent niet dat hij er niet meer is’

  Voor liefhebbers van flora en fauna was het heugelijk nieuws, eind vorige maand. Voor het eerst sinds mensenheugenis was een levende bever waargenomen in rivier de Berkel. Het knaagdier liet zich zelfs een tijd lang filmen en volgen nabij Eefde en Almen. Sindsdien werd de bever niet meer waargenomen. Was het een eenmalig bezoek? ,,Ik geloof dat niet. Ik denk juist dat nog veel bevers zullen volgen.”