Volledig scherm
PREMIUM
Na jaren is het nu écht zover. Horecaondernemer Ayhan Sahin opent in september de deuren van 'tOer. De Twellonaar legt de laatste hand aan het monumentale pand aan de Marspoortstraat. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Deuren hotel-restaurant in centrum Zutphen gaan na acht jaar eindelijk open: ‘nu echt’

Acht jaar lang stond het monumentale pand aan de Marspoortstraat leeg nadat Berkhotel De Kloostertuin failliet ging. Meerdere keren werd de Zutphenaren een nieuw leven voor het pand beloofd. Begin september is het zover en opent hotel-restaurant 'tOer de deuren.

De hotelkamers worden ingericht, het bestek is aangeschaft en de vloer wordt gedweild. Binnen een maand kunnen de eerste gasten terecht om te eten of te overnachten in hotel-restaurant 'tOer. Na jaren onzekerheid heeft de Twellose horecaondernemer Ayhan Sahin groen licht om de deuren te openen. De afgelopen drie jaar kondigde hij meerdere malen de opening van het hotel-restaurant aan. In september gaat het er van komen. ,,Nu echt’’, laat Sahin weten, met een kleine lach op zijn gezicht.

  1. Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familiekamer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’
    PREMIUM
    video

    Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familieka­mer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’

    Op bezoek bij papa in de bajes kan voor kinderen doodeng zijn. Niet vanwege papa, maar door de onpersoonlijke bezoekruimte met al die grote kerels. De gevangenis in Zutphen vindt het belangrijk dat vaders contact met hun kinderen houden. Want zij hoeven niet gestraft te worden voor de fout van hun ouder. Daarom is er nu de familiekamer, waarin het gezin samen kan zijn zonder toezicht. De Stentor neemt een kijkje.