Deze Engelse piloot stortte in de oorlog neer in Eefde, op deze manier krijgt hij eindelijk zijn rustplek

videoMet een harde dreun boorde William Hurrell 75 jaar geleden met zijn bommenwerper in Eefde het weiland in. Tot aan de dag van vandaag ligt de Engelse piloot in zijn bommenwerper nog diep onder de grond aan de Scheutersdijk. Na 75 jaar wordt er een poging gedaan het vliegtuigwrak omhoog te halen om Hurrell eindelijk een rustplek te kunnen geven.

Met zijn baret in de hand laat William Hurrell zich ruim 75 jaar geleden fotograferen voor zijn Hawker Typhoon, een Engelse bommenwerper in de tweede wereldoorlog. Nonchalent steunend op de vleugel van zijn bommenwerper heeft de dan 21-jarige Engelsman geen idee dat het een van de laatste beelden wordt die er van hem zijn geschoten. Aan het eind van de oorlog wordt Hurrell in zijn bommenwerper neergeschoten. Boven Eefde krijgt hij zijn vliegtuig op 26 september 1944 niet meer onder controle. Verticaal stort hij neer en boort zich in een weiland aan de Scheutersdijk diep in de grond. 

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.