Zutphen gaat vijftien overbodige panden verkopen en verwacht daarmee bijna 6 miljoen euro binnen te harken. Ook het pand aan de Kolenstraat 27 in het centrum gaat in de verkoop. Dit gemeentelijk monument staat deels leeg. In een gedeelte zitten kunstenaars met hun ateliers.
Volledig scherm
PREMIUM
Zutphen gaat vijftien overbodige panden verkopen en verwacht daarmee bijna 6 miljoen euro binnen te harken. Ook het pand aan de Kolenstraat 27 in het centrum gaat in de verkoop. Dit gemeentelijk monument staat deels leeg. In een gedeelte zitten kunstenaars met hun ateliers. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Deze vijftien panden kan je de komende twee jaar kopen van de gemeente Zutphen

Interactieve kaartenVan monumentale panden tot woningen die nu gehuurd worden van de gemeente. Zutphen gooit in de komende twee jaar vijftien panden in de verkoop en hoopt daar gezamenlijk 6 miljoen euro voor te krijgen.

De gebouwen zijn voor de gemeente Zutphen overbodig geworden. Alle panden in het bezit van de gemeente zijn verdeeld in twee categorieën. Panden die nodig zijn om beleid uit te voeren, zoals het stadhuis of buurthuizen, en panden die van strategisch belang zijn omdat er in de toekomst mogelijk plannen komen voor de grond eronder. Strategische gebouwen zijn onder meer de voormalige brandweerkazerne aan de Rijksstraatweg in Warnsveld en het voormalig postkantoor aan de Bevrijdingslaan. Panden die niet in beide categorieën passen worden verkocht. En daar zitten bijzondere gebouwen tussen.

  1. Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’
    PREMIUM

    Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’

    Stoppen op je hoogtepunt. Sporters doen het wel eens. Voldaan, op waardige wijze. De Zutphense Marion Traas (50) stopt óók op haar hoogtepunt, met ontmoetingscentrum 't Atrium. Waardig. Maar voldaan? Verre van. Ze móét de deur van haar populaire zaak dichtdoen. Vanwege corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Haar hart bloedt. ,,De zaak liep als een tierelier. Ik ging eindelijk geld verdienen. Maar met de anderhalvemeterregel kan ik maximaal acht mensen ontvangen. Te weinig, ik zou alleen maar geld gaan verliezen.’’