Volledig scherm
Politieagenten verrichten een aanhouding. © ANP

Dief in Zutphen op heterdaad betrapt en ingerekend

Een dief is afgelopen week in Zutphen op heterdaad aangehouden door de politie. Oplettende buurtbewoners roken onraad en alarmeerden agenten. Dit meldt de politie op haar Facebookaccount.

De agenten werden gebeld door bewoners aan de Stokebrand in Zutphen. Deze mensen zagen dat meerdere personen spullen uit een schuur haalden. Toen één van de bewoners ter plaatse een kijkje nam, gingen deze personen er snel vandoor.

Onderzoek

De gealarmeerde politieagenten troffen, eenmaal aangekomen, nog één verdachte aan. Na een kort onderzoek en een gesprekje arresteerden de agenten deze verdachte. Deze persoon zit nog steeds vast en het onderzoek loopt. De politie is ongetwijfeld nieuwsgierig naar de identiteit van de overige personen die aanwezig waren.

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.