Volledig scherm
De bomen worden langs de N314 tussen Warnsveld en Zutphen geplaatst. © Archiefbeeld: FOTO HISSINK

Dit jaar nog 460 nieuwe beuken langs N314 bij Warnsveld

De provincie Gelderland laat binnenkort 460 beuken langs de N314 bij Warnsveld planten. De beuken vervangen de dode bomen die in augustus werden gerooid. De beuken worden voor het einde van het jaar langs de provinciale weg tussen Warnsveld en Zutphen geplant.

Deze zomer werden bomen gerooid vanwege een storende laag in de bodem. Door de storende grondlaag kregen de bomen te weinig voeding en kon regenwater niet goed weglopen. De provincie Gelderland heeft de grond langs de N314 aangepakt. De plantgaten zijn uitgespit naar 2 bij 2 meter breed en 1 meter diep.  Daarnaast werd de sloot opgeknapt, zodat regenwater beter kon weglopen. Verder is een laag bladaarde in de grond verwerkt om de bomen te voeden. De bladaarde zorgt volgens de provincie voor een gezonde bodem.

Onderhoud

Hoveniersbedrijf Ter Riele uit Klarenbeek plant de bomen voor 1 januari 2020. De hovenier verzorgt de nieuwe bomen voor 3 jaar. In droge perioden geeft de hovenier de bomen water en als er een boom uitvalt plant Ter Riele een nieuwe beuk.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.