Mitchell Leijser aan het werk in zijn Schoenmakerij 't Centrum in Zutphen. Het water staat hem aan de lippen. Hoewel hij de deuren mag openen, blijven klanten uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Mitchell Leijser aan het werk in zijn Schoenmakerij 't Centrum in Zutphen. Het water staat hem aan de lippen. Hoewel hij de deuren mag openen, blijven klanten uit. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Door sloffen in huis hebben schoenmakers als Mitchel (32) nu niets te doen: ‘Doodsbang voor toekomst’

De lakschoenen netjes opgeborgen in het schoenenrek en met warme sloffen aan het werk aan je thuisbureau. Thuiswerken door het coronavirus maakt het werken comfortabeler. Voor schoenmakers is het een doodsteek. Schoenen slijten niet meer, dus hoeven ook niet gerepareerd te worden. Hoewel ze hun winkels deze lockdown mogen openen, hebben ze bar weinig te doen.

  1. Actie ontevreden personeel Gelre ziekenhuis Zutphen schiet bestuur in verkeerde keelgat, bijeenkomst verboden
    PREMIUM

    Actie ontevreden personeel Gelre ziekenhuis Zutphen schiet bestuur in verkeerde keelgat, bijeen­komst verboden

    Personeelsleden van het Gelre ziekenhuis in Zutphen klimmen op de barricades uit onvrede over de naderende drastische bezuinigingen. Zij hingen in het ziekenhuis anonieme pamfletten op waarin zij collega’s oproepen om morgenmiddag om half vier naar een bijeenkomst te komen in het ziekenhuisrestaurant. Daar wil het personeel een ‘alternatieve raad van bestuur’ instellen.
    Zutphen