Doorbraak in groot drugsonderzoek: arrestaties in Zutphen, Brummen en Beekbergen

videoIn een groot drugsonderzoek heeft de politie vandaag vier mensen opgepakt die worden verdacht van witwassen en overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een man (37) en vrouw (35) uit Brummen, een man (35) uit Zutphen en een man (22) uit Beekbergen.

Het onderzoek begon in april 2018 na anonieme tips. In totaal werden acht panden doorzocht: vijf in Zutphen, één in Brummen en twee panden in Beekbergen. De politie trof daar vuurwapens, geld en artikelen die met hennep te maken hebben aan. ‘Om illegaal verkregen vermogen van de verdachten te kunnen afpakken, is beslag gelegd op het geld’, meldt de politie. Over de hoogte van het bedrag doet zij geen mededelingen. 

Hennepteelt

Het gearresteerde viertal zou zich bezig houden met hennepteelt, handel in softdrugs en het witwassen van het geld dat zij daarmee verdienden. De vier zijn ingesloten voor nader verhoor. Volgens politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer is er geen sprake van een crimineel samenwerkingsverband.  

Volledig scherm
De politie is bezig met de inval in Brummen. © foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink
  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.