Drama bij Het Dagelijks Bestaan in Zutphen: brand verwoest gemeenschappelijke ruimte die net helemaal klaar was

VIDEOEen klein drama heeft zich begin vorige week afgespeeld bij Het Dagelijks Bestaan aan de Weg naar Vierakker in Zutphen. Een felle brand heeft de gemeenschappelijke ruimte van de woon-/werkgemeenschap compleet verwoest. ,,Het was zo’n beetje net klaar allemaal. Nu is alles vernield.”

0 reacties

 1. Festival Oeverloos in Zutphen trekt niet alleen Zutphenaren: ‘Mensen waarderen ruimte van onze regio’
  PREMIUM

  Festival Oeverloos in Zutphen trekt niet alleen Zutphena­ren: ‘Mensen waarderen ruimte van onze regio’

  Dit weekend staat het Zutphense festival Oeverloos weer op het programma. Ook wel Deventer op Stelten in het klein genoemd, volgens Mieke van Tilburg, eigenaresse van Het Koelhuis. Het meerdaagse festival aan de oevers van de IJssel wordt al enkele jaren georganiseerd en dat zorgt er ook voor dat mensen buiten Zutphen het festival ontdekken. „Bezoekers vinden het fijn dat het niet zo’n massaal festival is, maar juist kleinere intieme voorstellingen.”
 2. Het Lichtpunt in Zutphen biedt plek aan iedereen: ‘De kerk besteedde vroeger weinig aandacht aan niet-leden’
  PREMIUM

  Het Lichtpunt in Zutphen biedt plek aan iedereen: ‘De kerk besteedde vroeger weinig aandacht aan niet-le­den’

  Waar Het Lichtpunt in Zutphen vroeger een gesloten circuit kon zijn, wil de kerk nu een plek bieden voor iedereen, ook voor niet-leden. De openstelling is onderdeel van de nieuwe koers die de kerk wil gaan varen. De kerk organiseert allerlei activiteiten, zoals werken in de naastgelegen moestuin. ,,Het zou mooi zijn als we extra leden krijgen, maar dat is niet het hoofddoel’’, stelt Jan Werkman, pastoraal medewerker van de kerk. Werkman is ook voorzitter van de werkgroep die de nieuwe site heeft opgesteld.