Volle terrassen in de binnenstad van Zutphen vorig jaar. Om deze drukte te voorkomen als de terrassen op 1 juni mogelijk weer mogen openen, denkt burgemeester Vermeulen erover om aan terraseigenaren tijdelijk toestemming te geven te mogen uitbreiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Volle terrassen in de binnenstad van Zutphen vorig jaar. Om deze drukte te voorkomen als de terrassen op 1 juni mogelijk weer mogen openen, denkt burgemeester Vermeulen erover om aan terraseigenaren tijdelijk toestemming te geven te mogen uitbreiden. © Archief/Zutphens Persbureau

Drankje doen in de binnenstad? Zutphen denkt na over grotere terrassen (maar met evenveel tafeltjes)

Burgemeester Annemieke Vermeulen denkt erover om de terrassen in de binnenstad van Zutphen tijdelijk uit te breiden als kroegeigenaren ze tijdens de coronacrisis mogen openen. Het aantal tafels blijft dan gelijk, maar verspreid over een groter terras.

Menig inwoner van Zutphen kijkt er al weken naar uit. In de zon naar de binnenstad van Zutphen trekken om een drankje op het terras te drinken. Nadat premier Mark Rutte vorige week aankondigde dat de terrassen mogelijk op 1 juni weer mogen openen groeit dit verlangen alleen maar. Zutphense horeca-ondernemers gaven al snel na de persconferentie aan er klaar voor te zijn. Eén probleem. Door de corona-richtlijnen moeten de tafels dan verder uit elkaar gezet worden, waardoor er minder terrasliefhebbers plaats kunnen meenemen. 

  1. Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’
    PREMIUM

    Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’

    Stoppen op je hoogtepunt. Sporters doen het wel eens. Voldaan, op waardige wijze. De Zutphense Marion Traas (50) stopt óók op haar hoogtepunt, met ontmoetingscentrum 't Atrium. Waardig. Maar voldaan? Verre van. Ze móét de deur van haar populaire zaak dichtdoen. Vanwege corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Haar hart bloedt. ,,De zaak liep als een tierelier. Ik ging eindelijk geld verdienen. Maar met de anderhalvemeterregel kan ik maximaal acht mensen ontvangen. Te weinig, ik zou alleen maar geld gaan verliezen.’’