Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Drie uur langer boodschappen doen op zondag in de gemeente Brummen

Op zondagochtend vroeg je brood halen of in de avond laat je weekboodschappen doen. Als het aan burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen ligt kunnen inwoners op zondagen langer naar de supermarkt.  

Ondernemers in de gemeente Brummen mogen hun winkels op zondagen langer openen. Burgemeester en wethouders (B&W) gaan mee in de roep van met name supermarktondernemers om de winkeltijden op de zondagen te verruimen. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel kunnen Brummenaren in vervolg op zondag vanaf 8.00 uur 's ochtends tot en met 21.00 uur 's avonds naar de supermarkt. Op dit moment mogen winkels in Brummen op zondag de deuren openen van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Favoriete boodschappendag

Volgens B&W is de zondag inmiddels uitgegroeid tot de favoriete boodschappendag voor inwoners. Ondernemers hebben daarnaast aangegeven dat de zondag qua koopgedrag en omzet de belangrijkste dag van de week is. Om het aantal consumenten te kunnen spreiden spraken ondernemers de wens uit om de winkeltijden te verruimen. Daarbij speelt ook mee dat vele toeristen aangaven dat zij graag vroeger op de dag inkopen wilden doen om de dag verder vrij te hebben voor andere bezigheden.

De gemeente Brummen besloot in 2014 in overleg met ondernemers dat winkels elke zondag open mochten. Uit een evaluatie blijkt dat er geen belemmering is om dit voort te zetten. Wel werd duidelijk dat bij sommige winkels de behoefte was om langer te mogen openen. Deze behoefte wordt met name gevoeld bij supermarktondernemers. 

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.