Dolf Logemann, van huis uit ecoloog. Het raadslid van de Zutphense fractie van GroenLinks snapt niets van het voornemen van de gemeente om ganzeneieren in te smeren met olie.
Volledig scherm
PREMIUM
Dolf Logemann, van huis uit ecoloog. Het raadslid van de Zutphense fractie van GroenLinks snapt niets van het voornemen van de gemeente om ganzeneieren in te smeren met olie. © Archieffoto Arjan Gotink

Ecoloog en raadslid Zutphen: ‘Red de gans, plaats een hek’

opinieDe gemeente Zutphen heeft het voornemen om op zes plaatsen ganzenoverlast te bestrijden door eieren met olie in te vetten. Dat is minder diervriendelijk dan het lijkt en heeft ook niet altijd het gewenste effect. Er zijn ook andere mogelijkheden, zoals het plaatsen van een afrastering. En minder voeren zal ook helpen.

  1. Mezenvilla’s van Mayke en haar maatjes vliegen de Zutphense Steengoed-winkel uit, tot in Amerika aan toe
    PREMIUM
    VIDEO

    Mezenvilla’s van Mayke en haar maatjes vliegen de Zutphense Steen­goed-win­kel uit, tot in Amerika aan toe

    Als Mayke Nijstad (18) eenmaal op de tandem zit met vader Jan, is ze helemaal in haar element. Want dan worden er mezenhuisjes bezorgd. Mayke heeft het syndroom van Down en maakte de huisjes bij Steengoed, een werkplaats in Zutphen voor mensen met een verstandelijke beperking. De spullen die Mayke en haar maatjes daar maken, worden verkocht in de winkel die aan de werkplaats vastzit. Mayke's mezenvilla’s zijn populair. Er is zelfs zo'n vogelhuisje besteld vanuit Amerika.
  1. Directeur Pfizer: '500.000 doses vaccin per week mogelijk vanaf april'
    Play

    Directeur Pfizer: '500.000 doses vaccin per week mogelijk vanaf april'

  2. Luuk de Jong loopt tegen rood aan in bekerkraker tegen Barça
    Play

    Luuk de Jong loopt tegen rood aan in bekerkra­ker tegen Barça