Een lint nieuw geplante bomen langs de Harenbergweg. De gemeente Zutphen liet er in januari dit jaar wegens ziekte zo'n zestig bomen kappen. In maart kwamen er daar 138 voor terug. Een voorbeeld hoe wethouder Annelies de Jonge het nieuwe bomenbeleid in Zutphen wil vormgeven. Er moeten duizenden bomen bijkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lint nieuw geplante bomen langs de Harenbergweg. De gemeente Zutphen liet er in januari dit jaar wegens ziekte zo'n zestig bomen kappen. In maart kwamen er daar 138 voor terug. Een voorbeeld hoe wethouder Annelies de Jonge het nieuwe bomenbeleid in Zutphen wil vormgeven. Er moeten duizenden bomen bijkomen. © Jeroen Jazet

Eén boom per inwoner, Zutphen plant komende jaren bijna 20.000 bomen bij: ‘Stevige ambitie’

Het aantal bomen in de gemeente Zutphen moet flink stijgen. De gemeente gaat geld vrijmaken om er in 2050 voor te zorgen dat er per inwoner ook een boom staat. Op dit moment staan er in de gemeente met een kleine 50.000 inwoners zo'n 31.000 bomen.

  1. Gaat woningbouw op veelbesproken Burgersterrein in Eerbeek nou toch echt gebeuren? ‘Duurt wel erg lang’
    PREMIUM
    1

    Gaat woningbouw op veelbespro­ken Burgerster­rein in Eerbeek nou toch echt gebeuren? ‘Duurt wel erg lang’

    Al jaren wordt erover gesproken. Eerst voor de bouw van een logistiek centrum, daarna voor woningbouw. Toch is er nog steeds alleen een leeg veld te zien op het veelbesproken Eerbeekse Burgersterrein. Partijen vroegen het gemeentebestuur begin dit jaar te kijken naar woningbouw. Bijna een jaar later is nog niks gebeurd, daarom probeert de raad het nu opnieuw. ,,Zo moeilijk kan het niet zijn.”