De Hoven, vanuit de lucht gezien. Het is de bedoeling dat het nieuwe buurthuis op het sportpark van voetbalclub ZVV De Hoven komt, zichtbaar helemaal links, halverwege de hoogte van de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hoven, vanuit de lucht gezien. Het is de bedoeling dat het nieuwe buurthuis op het sportpark van voetbalclub ZVV De Hoven komt, zichtbaar helemaal links, halverwege de hoogte van de foto. © Ab Hakeboom

Een miljoen euro gezocht om een buurthuis in De Hoven te bouwen

Stichting Buurthuis De Hoven krijgt tot juli de tijd om aan te tonen hoe de de plannen voor een buurthuis bij de voetbal gefinancierd moeten worden. Totaal gaat het buurthuis 1,5 miljoen euro kosten. Voor een miljoen zoekt de stichting nog geld.

Het complex van voetbalvereniging De Hoven verbouwen en er doordeweeks een buurthuis van maken. Verschillende ruimtes die voor vergaderingen en verschillende activiteiten gebruikt kunnen worden. Een buurthuis is al jaren een wens in de Zutphense wijk De Hoven. Zo concreet als nu is het nog niet geweest. Eén probleem. De stichting Buurthuis De Hoven zoekt nog een miljoen euro om de financiering rond te krijgen.

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’