Elena en haar moeder Karin knokken in Brummen voor woningzoekende jongeren

Voor jongeren is in de gemeente Brummen te weinig woonruimte, tot ergernis van Elena Sluimer (22) en haar moeder Karin Beuwer. Ze zien een sneeuwbaleffect: de gemiddelde Brummenaar wordt ouder en de jeugd vertrekt. Daarom hielden ze op Facebook samen met politieke partij Democratisch Brummen een enquête. In de uitkomsten daarvan wordt wordt hun zorg bevestigd.

Elena heeft geluk. ,,Ik woon samen met mijn vriend die vier jaar geleden voor een gunstige prijs een woning kocht. De meeste Brummense jongeren hebben die mazzel niet. Die staan al jarenlang op een wachtlijst in hun zoektocht naar een huurwoning. Jongeren worden bijna Brummen uit gejaagd. Ze vertrekken naar andere plaatsen omdat er in hun eigen dorp geen woningen zijn, terwijl ze hier dolgraag willen blijven wonen.’’ 

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.