Volledig scherm
Politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bij een woning aan de Tichelkuilen in Zutphen. © Judah Bolink

EOD opgeroepen voor mogelijk explosief in woonhuis Zutphen: géén gevaar

De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben maandagmiddag een bezoek gebracht aan een woning in Zutphen, omdat daar mogelijk explosief materiaal aanwezig zou zijn. De melding werd gedaan door één van de bewoners van de betreffende woning. Volgens de politie bleek er geen gevaar.

De woning bevindt zich aan de Tichelkuilen, in de Zuidwijken. Volgens politiewoordvoerder Simen Klok heeft een bewoner zelf contact gezocht met de politie, omdat er mogelijk explosief materiaal zou zijn aangetroffen. ,,Vanwege de privacy, kunnen we daar niet veel uitspraken over doen. Feit is dat de EOD ter plekke is geweest en het materiaal heeft gecontroleerd. Het bleek niet gevaarlijk, dus gelukkig was er niet zoveel aan de hand.”

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.