Een van de optredens tijdens het festival in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de optredens tijdens het festival in Zutphen. © Christian Jaeger

Festival Oeverloos in Zutphen trekt niet alleen Zutphenaren: ‘Mensen waarderen ruimte van onze regio’

Dit weekend staat het Zutphense festival Oeverloos weer op het programma. Ook wel Deventer op Stelten in het klein genoemd, volgens Mieke van Tilburg, eigenaresse van Het Koelhuis. Het meerdaagse festival aan de oevers van de IJssel wordt al enkele jaren georganiseerd en dat zorgt er ook voor dat mensen buiten Zutphen het festival ontdekken. „Bezoekers vinden het fijn dat het niet zo’n massaal festival is, maar juist kleinere intieme voorstellingen.”

 1. Humanistisch Verbond Zutphen viert jubileum met stadswandeling: ‘Het leven van Henriette Polak is de rode draad’
  PREMIUM

  Humanis­tisch Verbond Zutphen viert jubileum met stadswande­ling: ‘Het leven van Henriette Polak is de rode draad’

  Een humane samenleving waarin iedereen vrij is om zijn of haar eigen keuzes te maken. Het Humanistisch Verbond Zutphen brengt die ideeën al 75 jaar aan de man. Om dat jubileum te vieren, heeft de organisatie een boekje en stadswandeling samengesteld. De wandeling, langs plekken die een rol in het humanisme hebben gespeeld, staat grotendeels in het teken van Henriette Polak-Schwarz, die veel heeft gedaan voor het Verbond in Zutphen.
 2. Avond vol sketches en gesprekken in ‘begriepelijk Zutphens’ keert terug in Buitensoos
  PREMIUM

  Avond vol sketches en gesprekken in ‘begriepe­lijk Zutphens’ keert terug in Buitensoos

  Het had vanwege corona wat voeten in de aarde, maar op zaterdag 23 oktober is het dan eindelijk zover. Dan houden de twee rasechte Zutphenezen Frans Velthuis en Rob van Druten hun cabaretvoorstelling Heit al geheurt. Drie uur lang kletsen én sketches over Zutphen en haar bewoners, met tussendoor muzikale intermezzo’s. Velthuis en Van Druten keren met hun programma terug naar de theaterzaal van De Hanzehof.