Op de oude vuilstort in Eerbeek is de afgelopen tijd steeds vaker ‘wit water’ te zien. Omwonenden maken zich zorgen over mogelijk schadelijke milieueffecten.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de oude vuilstort in Eerbeek is de afgelopen tijd steeds vaker ‘wit water’ te zien. Omwonenden maken zich zorgen over mogelijk schadelijke milieueffecten. © Jeroen Jazet

Fouten gemaakt bij oude vuilstort in Eerbeek: ‘Maar ze zorgen niet voor schadelijke milieueffecten’

De opvang van vervuild water van de oude vuilstort aan de Doonweg in Eerbeek is niet goed geregeld. Dat concludeert onderzoeksbureau Arcadis. Door het huidige ontwerp zijn zware metalen in het grondwater terechtgekomen. Toch is er geen reden tot paniek. ,,De aantallen die zijn gevonden, zijn niet zorgwekkend”, zegt onderzoeker Bas Schalk. 

1 reactie

  • Marianne Rakhorst

    1 jaar geleden
    Tijdens de bouw van het zonnepark werden de vrachtwagens en zelfs de weg iedere keer schoon gespoten. Na heel lang aandringen van bewoners is er eindelijk een onderzoek gestart met dit als resultaat. Dus de gifbelt is niet gevaarlijk voor publiek. M.a.w. we laten het maar zo. Krijg hier een heel naar gevoel van als burger. En mocht het wel nodig zijn om het op te ruimen dan zal er lang geprocedeerd gaan worden wie er uiteindelijk voor de kosten op gaat draaien. Lekker groen bezig zo.