Zutphen krijgt weer schone verkeers- en straatnaamborden dankzij Frank en Samuel van het asielzoekerscentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Zutphen krijgt weer schone verkeers- en straatnaamborden dankzij Frank en Samuel van het asielzoekerscentrum. © PVG

Frank en Samuel poetsen verkeersborden en iedereen wordt er beter van

Zutphenaren die recent door de wijk Noordveen zijn gefietst of gereden, was het misschien al opgevallen. De verkeers- en straatnaamborden blinken weer als nooit tevoren. Bewoners van het asielzoekerscentrum fietsen met een speciale bakfiets door de wijk en poetsen er lustig op los.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Na 16 jaar wist Suzanne pas welke ziekte ze heeft: ‘Verzon dat ik allergisch was voor muggenbulten’
  PREMIUM

  Na 16 jaar wist Suzanne pas welke ziekte ze heeft: ‘Verzon dat ik allergisch was voor muggenbul­ten’

  Ze was 14 toen ze kwamen: de donkerpaarse bulten op het voorhoofd van Suzanne Peters (38). De lekkende ontstekingen hebben inmiddels plaatsgemaakt voor littekens. Toch beleeft ze nu pas haar coming out -zoals ze het zelf noemt- als HS-patiënt. Want iemand met deze chronische huidziekte, verstopt zich doorgaans liever. Suzanne doet dat niet langer: ,,Zodat mensen niet -net als ik- 16 jaar hoeven te wachten op een diagnose.’’
  Zutphen