Neef Wim Aldershoff overhandigt de bijzondere collectie historische kaarten en prenten van Arie de Zeeuw aan de gemeente Zutphen en burgemeester Vermeulen.
Volledig scherm
Neef Wim Aldershoff overhandigt de bijzondere collectie historische kaarten en prenten van Arie de Zeeuw aan de gemeente Zutphen en burgemeester Vermeulen. © Musea Zutphen

Gemeente Zutphen ontvangt unieke kaartencollectie van Arie de Zeeuw

Na een leven lang verzamelen laat Arie de Zeeuw de stad Zutphen maar liefst zo’n 1500 historische kaarten en prenten na, waarvan een deel uniek. Ze zijn vandaag officieel overgedragen aan de gemeente Zutphen.

 1. Bijna alle lichten op groen voor nieuwe speeltuin in Zutphense Dichtersbuurt: ‘Moet sociale hart van de wijk worden’
  PREMIUM
  1

  Bijna alle lichten op groen voor nieuwe speeltuin in Zutphense Dichters­buurt: ‘Moet sociale hart van de wijk worden’

  Kinderen in de Zutphense Dichtersbuurt kunnen mogelijk volgend jaar al veilig spelen in een grote natuurspeeltuin. Daarmee komt een vurige wens uit van enkele ouders uit die wijk. Zij proberen al vijf jaar een vervanging te krijgen voor het kleine, sterk verpauperde speeltuintje aan het Genestetplein. ,,Hier ligt straks wat moois, dat de hele buurt meer aanzien geeft.’’
 2. Drie busjes vol spullen van Zutphen naar Oekraïne: ‘We mogen die mensen niet in de kou laten zitten’
  PREMIUM

  Drie busjes vol spullen van Zutphen naar Oekraïne: ‘We mogen die mensen niet in de kou laten zitten’

  Winterjacks, slaapzakken, zaklampen, medicijnen... Allemaal spullen die hard nodig zijn in Oekraïne, nu de (barre) winter nadert. In Zutphen werden de krachten gebundeld om de onder de oorlog lijdende Oekraïense bevolking te helpen. De protestantse kerken Zutphen/Warnsveld en serviceclub Rotary Zutphen brengen in twee konvooien de broodnodige spullen naar de Pools/Oekraïense grens.