Volledig scherm
Een politiehelikopter vertrekt van de binnenplaats van de gevangenis in Zutphen. Vier mannen zijn aangehouden vanwege een vermoedelijke uitbraakpoging. © ANP/Roland Heitink

Gemist? We worstelen met een winterdip en er komt een onderzoek naar de beveiliging gevangenis Zutphen

JOUW REGIONIEUWSBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 20 januari.

Blue monday - Één op de vier mensen in Oost-Nederland worstelt met een winterdip, volgens een enquête van LocalFocus en Kieskompas. De onderzoeksresultaten worden - niet toevallig - gepresenteerd op Blue Monday, de (zogenaamd) meest depressieve dag van het jaar.

File op A50 - Weggebruikers rond knooppunt Hattemerbroek hadden deze ochtend te maken met vertraging. Tussen knooppunt Hattemerbroek en Heerde stond het voornamelijk vast

Ontsnappingspoging Zutphen - De vier mannen die zondag zijn opgepakt bij Wehl en Zevenaar vanwege een verijdelde ontsnappingspoging bij de gevangenis in Zutphen, hebben de Franse nationaliteit. De verdachten zouden een Noord-Afrikaanse achtergrond hebben.

Intern onderzoek gevangenis - Zutphen De Dienst Justitiële Inrichtingen begint een intern onderzoek naar de beveiliging in de gevangenis van Zutphen na de mislukte poging van zondag om topcrimineel Omar L. te bevrijden.

ICT Hack Windesheim - Hogeschool Windesheim heeft een aantal websites uit de lucht gehaald omdat ze zijn gehackt. Het gaat om websites die los staan van de centrale Windesheim-website, zegt een woordvoerster van de Zwolse hbo-instelling.

Ruinerwold -  Een verdachte die zwijgt omdat hij niet kán praten. Het komt bijna niet voor in Nederland en maakt de unieke strafzaak tegen vader Gerrit-Jan van D. (67) uit Ruinerwold nog complexer. Morgen staat hij voor het eerst terecht en draait het vooral om de vraag hoe hij tóch verhoord kan worden. 

Medewerker gewond gevangenis Zwolle - Een personeelslid van de gevangenis in Zwolle is eind vorige maand door een gedetineerde overgoten met braadvet. Het slachtoffer liep eerste- en tweedegraads brandwonden op. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerde lijst van incidenten in gevangenissen.

PREMIUM verhaal van de dag

Sophie (18) uit Deventer was vrijwilliger op Iers privé-eiland waar nu 23.000 mensen willen werken: ‘Het is magisch’

’s Ochtends wakker worden op je eigen eiland met een prachtig uitzicht over groene velden en de ruige Atlantische Oceaan. Dat droombeeld veroorzaakte afgelopen week een storm aan sollicitaties bij de eigenaren van het eiland Great Blasket. Ruim 23.000 mensen willen het idyllische stukje Ierland wel beheren. Niet zo gek, vindt Sophie van Meeteren (18) uit Deventer. Ze werkte afgelopen zomer op het eiland en is lyrisch: ,,Je doet echt een stap terug in de tijd.’’