Vuilnisman Ruud Nagtegaal en zijn Zutphense collega's kunnen vrijdagochtend hun tanden zetten in een gratis broodje bal, ter beschikking gesteld door cateringbedrijf De Ruif.
Volledig scherm
Vuilnisman Ruud Nagtegaal en zijn Zutphense collega's kunnen vrijdagochtend hun tanden zetten in een gratis broodje bal, ter beschikking gesteld door cateringbedrijf De Ruif. © Alex Mulder

Gratis broodje bal voor Zutphense vuilnisman Ruud en zijn collega's als dank voor ‘vitaal beroep’

Zutphense vuilnismannen en -vrouwen kunnen vrijdag hun tanden zetten in een gratis broodje bal. Horeca-ondernemer Cor ten Barge van cateringbedrijf De Ruif zet bij Circulus Berkel op de Revelhorst een open tentje neer met gehaktballen, broodjes en sauzen.

Ten Barge las in De Stentor het artikel over vuilnisman Ruud Nagtegaal. Hij blijft tijdens de coronacrisis doorwerken omdat hij een ‘vitaal beroep’ uitoefent, met alle risico's vandien. Ruud zei in het artikel te betreuren dat hij door de crisis niet meer samen met zijn collega's een lekker broodje bal kan eten. ,,Toen dacht ik meteen: daar moeten we iets aan doen’’, zegt Ten Barge. ,,Ruud en zijn maten zijn kanjers, die in deze barre tijden stug doorgaan met hun werk. Ze verdienen hun broodje bal.’’

Broodjes gefaseerd afhalen

De vuilnisophalers kunnen vrijdag vanaf 11.00 uur terecht op het terrein van Circulus Berkel voor de versnapering. De gehaktballen worden warm gehouden in zogeheten hotpots en de broodjes blijven vers in een mand. Ten Barge: ,,We zetten ook een stel lekkere sauzen klaar. Het is zelfbediening, natuurlijk met inachtneming van de coronamaatregelen. Dus afstand houden van elkaar en niet met teveel mensen tegelijk samendrommen voor het tentje. Ze kunnen de broodjes gefaseerd komen halen. Ik zal er ook zijn, om een beetje toezicht te houden. Maar ik vertrouw erop dat iedereen zich aan de regels houdt.’’

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’