De Spanjaardspoort in Zutphen. De historische poort moet zichtbaarder worden en een belangrijk onderdeel van Klein Vaticaan. Op de achtergrond de recent opgeknapte Sint Janskerk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Spanjaardspoort in Zutphen. De historische poort moet zichtbaarder worden en een belangrijk onderdeel van Klein Vaticaan. Op de achtergrond de recent opgeknapte Sint Janskerk. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Grootse plannen om Klein Vaticaan in Zutphen weer historische allure te geven

Panden komen leeg te staan en samenhang ontbreekt. Het gebied Klein Vaticaan in Zutphen gaat achteruit en daar moet, als het aan de gemeente ligt, snel verandering in komen. De middeleeuwse uitbreiding van Zutphen moet weer de allure van eeuwen geleden krijgen.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland