Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Grote branden in Voorst en Brummen

Bij een grote brand in het centrum van Brummen zijn een bakker, Blokker en appartementen beschadigd. 

Het vuur ontstond bij de bakkerij en sloeg over naar de bovengelegen woningen en de naastgelegen winkelpanden van Blokker en een cafetaria. De bewoners van woningen boven de winkelpanden konden hun huis veilig verlaten volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

De brand is nog steeds niet onder controle. De bakkerij is volgens de brandweer behoorlijk ingebouwd en daardoor lastig te bereiken. Met twee hoogwerkers probeert de brandweer te voorkomen dat de brand overslaat naar andere panden. Bij de brand kwam veel rook vrij en daarom werd er een NL-Alert verstuurd.

De brandweer in Gelderland had een uitermate drukke nacht. De korpsen moesten ook uitrukken voor een grote brand in een rietgedekt huis aan de Rijksstraatweg in het Voorst. Er zijn vier blusvoertuigen, een hoogwerker en twee watertankwagens ingezet. De brandweer probeerde de brand van zowel de binnen- als de buitenkant te blussen. Er zijn geen gewonden.

Op vrijdagavond moest de brandweer ook al naar een kozijnenfabriek in Zelhem voor een grote brand.

  1. In ‘The Voice’ schitterende Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn
    PREMIUM
    Video

    In ‘The Voice’ schitteren­de Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn

    Bijna twee miljoen kijkers zagen Ziggy Krassenberg gisteren in The Voice of Holland vol overtuiging Queens ‘Too much love will kill you’ zingen. Alle coaches draaiden hun stoelen en Ziggy, die tot april in Zutphen woonde, koos voor Anouk. Aan met name Zutphense jongeren bewaart de achttienjarige Ziggy slechte herinneringen. ,,Ik heb veel last gehad van pesterijen en één keer ben ik zelfs een keer met een fles drank gemept.”