Gerjan Dommerholt(links) en Roel Belgers voor woonzorgcentrum Polbeek in Zutphen. Ze zetten zich namens de Ronde Tafel Zutphen in voor ouderen uit zorginstellingen in Zutphen. De vriendengroep legt de laatste hand aan een digitale quiz voor deze senioren. 

DS-2021-8045 - Zutphen - Digitale pupquizen of andere online spellen voor jongeren kennen we overal. In Zutphen krijgen in april alle ouderen ide kans om mee te doen met een digitale quiz. Een idee van leden van de Ronde Tafel Zutphen. Een groep vrienden die vanuit hun verschillende achtergronden wat willen betekenen voor de maatschappij. Afgelopen jaren hielden ze elk jaar in de burgerzaal een nieuwjaarsdiner voor senioren. Dat kon niet doorgaan, waardoor ze ouderen op een andere manier wilden vermaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerjan Dommerholt(links) en Roel Belgers voor woonzorgcentrum Polbeek in Zutphen. Ze zetten zich namens de Ronde Tafel Zutphen in voor ouderen uit zorginstellingen in Zutphen. De vriendengroep legt de laatste hand aan een digitale quiz voor deze senioren. DS-2021-8045 - Zutphen - Digitale pupquizen of andere online spellen voor jongeren kennen we overal. In Zutphen krijgen in april alle ouderen ide kans om mee te doen met een digitale quiz. Een idee van leden van de Ronde Tafel Zutphen. Een groep vrienden die vanuit hun verschillende achtergronden wat willen betekenen voor de maatschappij. Afgelopen jaren hielden ze elk jaar in de burgerzaal een nieuwjaarsdiner voor senioren. Dat kon niet doorgaan, waardoor ze ouderen op een andere manier wilden vermaken. © Patrick van Gemert

Grote digitale quiz voor ouderen in Zutphen dankzij deze vriendengroep: ‘een beetje een vergeten groep’

Digitale pubquizzen of andere online spellen voor jongeren zijn tijdens de coronacrisis niet te missen. Dat moet ook voor ouderen kunnen, dachten de leden van de Ronde Tafel Zutphen. De vriendengroep organiseert in april samen met zorginstellingen Sensire en Sint Maarten een pubquiz speciaal voor ouderen in deze Zutphense zorginstellingen.

 1. En toen was gitarist Frank Ong-Alok uit Zutphen ineens live op tv, bij De Vooravond: ‘Ik dacht: rustig blijven en je ding doen’
  PREMIUM

  En toen was gitarist Frank Ong-Alok uit Zutphen ineens live op tv, bij De Vooravond: ‘Ik dacht: rustig blijven en je ding doen’

  Even wat opnemen voor de radio, dacht de Zutphense gitarist Frank Ong-Alok toen hij gistermiddag richting Amsterdam tufte. Enkele uren later was hij tot zijn eigen verbazing live op tv, in de talkshow De Vooravond. Bijna een miljoen mensen zagen Frank in de Westergasfabriek de gitaarsnaren strelen als begeleider van de van origine Surinaamse fluitist Ronald Snijders.
 2. Zeldzaam bos in Cortenoever bij Brummen wacht zelfs uitbreiding: ‘Geweldig, ik ga er bijna van springen!’
  PREMIUM
  VIDEO

  Zeldzaam bos in Cortenoe­ver bij Brummen wacht zelfs uitbrei­ding: ‘Geweldig, ik ga er bijna van springen!’

  Hardhoutooibossen zijn de zeldzaamste bossoorten in Nederland. Slechts op drie plekken in het land is de bijzondere soort te vinden, waaronder in Cortenoever bij Brummen. Onlangs werd bekend dat Staatsbosbeheer gaat beginnen met het aanplanten van een nieuw bos bij de Gelderse Poort in Herwen. Nu gaat er bij Brummen ook gewerkt worden aan uitbreiding van het speciale stukje natuur, tot grote plezier van de boswachter van het gebied.
 1. Paul werd Marlies: ‘Ik hou nog steeds van voetbal, van motoren en van Marian’
  Play

  Paul werd Marlies: ‘Ik hou nog steeds van voetbal, van motoren en van Marian’

 2. Duizend demonstranten lopen ‘mars van menselijke verbinding'
  Play

  Duizend demonstran­ten lopen ‘mars van menselijke verbinding'