De Beukerstraat in het centrum van Zutphen, eerder dit jaar. Om binnenstadbezoekers in deze coronatijden veilig door het centrum te kunnen laten lopen plaatst Zutphen harten op de grond. Deze harten wijzen bezoekers de weg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Beukerstraat in het centrum van Zutphen, eerder dit jaar. Om binnenstadbezoekers in deze coronatijden veilig door het centrum te kunnen laten lopen plaatst Zutphen harten op de grond. Deze harten wijzen bezoekers de weg. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Grote harten op de grond wijzen bezoekers in de binnenstad van Zutphen straks de weg op straat

Bezoekers van de binnenstad in Zutphen volgen vanaf komende week harten op de straat om bij kledingwinkels, slagers, bakkers en andere winkels in het centrum uit te komen. De harten moeten ervoor zorgen dat mensen de binnenstad op een veilige manier kunnen blijven zoeken zonder dat de door de corona ingestelde anderhalve meter afstand in gevaar komt. 

 1. Politie spreekt schande van filmende omstanders bij dodelijk ongeluk in Zutphen: ‘Impact is enorm’
  PREMIUM
  VIDEO + UPDATE

  Politie spreekt schande van filmende omstanders bij dodelijk ongeluk in Zutphen: ‘Impact is enorm’

  Een dag na het dodelijke ongeluk aan de IJsselkade in Zutphen heeft de politie geen goed woord over voor filmende omstanders. Op de inzet van de hulpdiensten kwam woensdagavond veel publiek af. Omstanders hielden geen afstand en er werden uiteindelijk schermen geplaatst om het publiek het zicht te ontnemen. ,,Onbeschoft is de term die ik vaak hoor”, zegt woordvoerder Ruud Visser.
 1. Platgedrukte agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'
  Play

  Platgedruk­te agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'

 2. Dit was Nederland vandaag: zondag 17 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zondag 17 januari