De Beukerstraat in het centrum van Zutphen, eerder dit jaar. Om binnenstadbezoekers in deze coronatijden veilig door het centrum te kunnen laten lopen plaatst Zutphen harten op de grond. Deze harten wijzen bezoekers de weg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Beukerstraat in het centrum van Zutphen, eerder dit jaar. Om binnenstadbezoekers in deze coronatijden veilig door het centrum te kunnen laten lopen plaatst Zutphen harten op de grond. Deze harten wijzen bezoekers de weg. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Grote harten op de grond wijzen bezoekers in de binnenstad van Zutphen straks de weg op straat

Bezoekers van de binnenstad in Zutphen volgen vanaf komende week harten op de straat om bij kledingwinkels, slagers, bakkers en andere winkels in het centrum uit te komen. De harten moeten ervoor zorgen dat mensen de binnenstad op een veilige manier kunnen blijven zoeken zonder dat de door de corona ingestelde anderhalve meter afstand in gevaar komt. 

Geen hekken, geen lint, geen stoepkrijt en geen verkeersborden. Nee, harten op de grond moeten de toenemende stroom aan bezoekers in de binnenstad van Zutphen in goede banen leiden. De harten vormen een 'slimme looproute’, waardoor bezoekers op anderhalve meter van elkaar door het centrum kunnen lopen.

  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”