Bij het waterwerk langs de IJsselkade in Zutphen staat een joekel van een paardenkastanje. Na meer dan honderd jaar gaat de zaag erin. Grote hekken staan op rond de boom totdat hij dinsdag wordt gekapt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het waterwerk langs de IJsselkade in Zutphen staat een joekel van een paardenkastanje. Na meer dan honderd jaar gaat de zaag erin. Grote hekken staan op rond de boom totdat hij dinsdag wordt gekapt. © Archief/Zutphens Persbureau

Grote ophef om te kappen reuzenkastanje langs IJsselkade in Zutphen, toch gaat de zaag erin

De noodkap van de reusachtige kastanjeboom aan de IJsselkade in Zutphen valt bij vele Zutphenaren niet in goede aarde. Tientallen inwoners onder aanvoering van Elze Boshart hebben een bezwaar ingediend, de Bomenstichting Zutphen is boos. Tevergeefs. Dinsdag gaat de zaag in het meer dan honderd jaar oude icoon.

  1. Brummense melkveehouder deelt succesrecept voor gezonde melk
    PREMIUM

    Brummense melkveehou­der deelt succesre­cept voor gezonde melk

    Vlinderbloemige planten, rode klaver, mestwormen, lieveheersbeestjes en boerenzwaluwen. De diversiteit aan planten en dieren die melkveehouder Jan Willem Breukink dagelijks tegenkomt op zijn land in Brummen is groot. Het is het resultaat van zijn overstap op natuurinclusieve landbouw. Hij wordt in deze aanpak gesteund door de gemeente Brummen die zich deze week heeft aangesloten bij het Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland.