De speeltuin aan de Brugstraat in Zutphen. De grond onder de speeltuin bevat een te hoog loodpercentage, bleek eerder dit jaar uit onderzoek van de provincie Gelderland. Zutphen heeft daarom de bodem van alle speeltuinen in de oude kernen in de gemeente laten onderzoeken.
Volledig scherm
PREMIUM
De speeltuin aan de Brugstraat in Zutphen. De grond onder de speeltuin bevat een te hoog loodpercentage, bleek eerder dit jaar uit onderzoek van de provincie Gelderland. Zutphen heeft daarom de bodem van alle speeltuinen in de oude kernen in de gemeente laten onderzoeken. © Archieffoto Jeroen Jazet

Handen wassen! Grond onder meerdere speeltuinen in Zutphen vervuild, maar: ‘Geen reden tot bezorgdheid’

Ouders in de oude kernen van de gemeente Zutphen kunnen opgelucht ademhalen. Hoewel de grond onder meerdere speeltuinen te veel lood bevat, is de vervuiling dusdanig licht, dat er volgens de GGD geen reden is tot bezorgdheid. Wel roept de gezondheidsdienst ouders op de handen van kinderen extra goed te wassen na het buitenspelen. 

0 reacties

  1. Chauffeurs TCR in Zutphen leggen het werk stil in hoop op gesprek met directie: ‘Voelt alsof ik bestolen ben’
    PREMIUM
    Met video | update

    Chauffeurs TCR in Zutphen leggen het werk stil in hoop op gesprek met directie: ‘Voelt alsof ik bestolen ben’

    Ongeveer twintig chauffeurs van vervoerbedrijf TCR hebben zaterdag in Zutphen het werk neergelegd. Ze zijn van mening dat het bedrijf teveel pauzegeld op hun salaris inhoudt. Daardoor zouden ze meer dan honderd euro per maand mislopen, zeggen ze. ,,We houden een werkoverleg en we hopen dat de directie nog aansluit”, zegt chauffeur Hans Wahl. ,,Die reageert helaas niet op onze oproep. Maar we wachten nog even af.”