Volledig scherm
PREMIUM
Frans Velthuis (rechts) en Rob van Druten halen cabaretvoorstelling Heit al geheurt in november naar de Walburgikerk. ,,We willen de kerk helemaal vol krijgen voor onze hoogmis’’, zegt Velthuis. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

‘Heit al geheurt’ gaat vóór het zingen de Zutphense Walburgiskerk in

De cirkel wordt op vrijdag 1 november rond voor Frans Velthuis en Rob van Druten. Dan houden de twee ras-Zutphenezen hun cabaretvoorstelling Heit al geheurt in de Walburgiskerk, de plek waar het ooit begon voor het duo. Bovenop dat godshuis maakten zij in de jaren tachtig hun eerste opnames voor Heit al geheurt voor lokale omroep Berkelstroom FM. Het satirische, cabareteske (actualiteiten)programma werd na 1997 incidenteel opgevoerd en moet nu een jaarlijkse viering van de Zutphense actualiteit én stadstaal worden.

,,Voor het zingen de kerk in’’, omschrijven Velthuis en Van Druten het motto van hun show, daarmee doelend op het deels muzikale aspect ervan. De twee Zutphenezen hebben een missie. ,,We willen de kerk helemaal vol krijgen voor onze hoogmis’’, zegt Velthuis.

  1. Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familiekamer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’
    PREMIUM
    video

    Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familieka­mer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’

    Op bezoek bij papa in de bajes kan voor kinderen doodeng zijn. Niet vanwege papa, maar door de onpersoonlijke bezoekruimte met al die grote kerels. De gevangenis in Zutphen vindt het belangrijk dat vaders contact met hun kinderen houden. Want zij hoeven niet gestraft te worden voor de fout van hun ouder. Daarom is er nu de familiekamer, waarin het gezin samen kan zijn zonder toezicht. De Stentor neemt een kijkje.