Volledig scherm
Koelhuis-eigenaren Bert Hoogeveen en Mieke van Tilburg op de derde verdieping, die in het voorjaar van 2019 werd gerenoveerd. © Archief/Arjan Gotink

Het Koelhuis in Zutphen krijgt een dakpaviljoen

De Zutphense evenementenlocatie Het Koelhuis heeft een uitgebreide restauratie achter de rug en krijgt er een nieuwe ‘laag’ bij. ,,We zijn nu bezig met de ontwerpen voor het dakpaviljoen’’, zegt Bert Hoogeveen, samen met Mieke van Tilburg eigenaar van Het Koelhuis.

Vorig voorjaar werd de derde verdieping omgetoverd tot een middelgrote zaal voor zang, dans, kunst, muziek en zakenmeetings. In de maanden daarna zijn ook andere zalen gerestaureerd. Het Waslokaal op de tweede verdieping kreeg een akoestische update. Het is omgebouwd tot  een lounge- en werkruimte van 220 vierkante meter, geschikt voor maximaal vijftig personen.

Toiletgroep verdubbeld

Het interieur is op verschillende verdiepingen aangepakt. De Uitkijk op de eerste verdieping, met zicht op de Marstunnel, is gerenoveerd. Verder is de capaciteit van de toiletgroep op de begane grond verdubbeld en helemaal vernieuwd. Bovendien kreeg de entree er een receptiebalie bij.

Hoogeveen en Van Tilburg werken bij het inrichten zo veel mogelijk met hergebruik. Ooit werd een stationstrap uit Utrecht de toegang tot de derde verdieping en een bar uit Haarlem een verplaatsbaar element voor verschillende zalen. Ook werden biertafels en stoelen van de kringloopwinkel gebruikt. Tijdens de meest recente werkzaamheden werd meubilair overgenomen van restaurant perron 4/5 Tollius uit Amersfoort.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.