De aardappelkelder in Warnsveld. Het rijksmonument is met een houten hekwerk afgezet zodat niemand over de kelder heenloopt. Het bouwsel staat namelijk op instorten.
Volledig scherm
PREMIUM
De aardappelkelder in Warnsveld. Het rijksmonument is met een houten hekwerk afgezet zodat niemand over de kelder heenloopt. Het bouwsel staat namelijk op instorten. © archief/Jeroen Jazet

Het lijkt een bult in het gras, maar dit is misschien wel het kleinste rijksmonument van Nederland (en hij dreigt in te storten)

videoStichting Warkense Molen heeft het bedrag dat nodig is om de historische aardappelkelder naast de molen te restaureren bijna bij elkaar. Het is een van de kleinste rijksmonumenten van Nederland en staat op instorten. Een uniek stukje geschiedenis in Warnsveld blijft daarmee behouden. ,,We hopen alles rond monumentendag rond te hebben.’’

0 reacties

  1. ‘Paradiso van het Oosten’ in Zutphen dit najaar klaar voor dj’s, dansfeesten en popartiesten: ‘Nu aan naam werken’
    PREMIUM
    Met video & Interactieve afbeelding

    ‘Paradiso van het Oosten’ in Zutphen dit najaar klaar voor dj’s, dansfees­ten en poparties­ten: ‘Nu aan naam werken’

    Met de Buitensociëteit heeft Zutphen al tientallen jaren haar eigen Paradiso in handen. De gedaanteverandering van klassieke concertzaal tot poppodium krijgt nu echt gestalte. Dit najaar is de buitensoos klaar voor de nieuwe toekomst. Theaterdirecteur Mirjam Radstake is druk bezig grote namen naar Zutphen te halen. „We moeten ervoor zorgen dat het gelijk goed staat.”