Het lijkt een bult in het gras, maar dit is misschien wel het kleinste rijksmonument van Nederland (en hij dreigt in te storten)
videoStichting Warkense Molen heeft het bedrag dat nodig is om de historische aardappelkelder naast de molen te restaureren bijna bij elkaar. Het is een van de kleinste rijksmonumenten van Nederland en staat op instorten. Een uniek stukje geschiedenis in Warnsveld blijft daarmee behouden. ,,We hopen alles rond monumentendag rond te hebben.’’
Het lijkt slechts een bult in het grasveld naast de Warkense Molen in Warnsveld. Weinig mensen zullen verwachten dat er een rijksmonument schuilt achter het vervallen hekwerk, zo’n 4 bij 4 meter groot, in de schaduw van de historische molen. Deze historische aardappelkelder uit de 19de eeuw is nog wel een rijksmoment. Maar het kleinste rijksmonument in de gemeente Zutphen - en misschien wel van Nederland – dreigt in elkaar te zakken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Park ’t Goor weer de locatie voor de Brummense Buiten Bios: donderdag draait eerste film
Een gedeelte van het park ’t Goor in Brummen wordt donderdag 23 juni weer omgetoverd tot een buitenbioscoop. De Engelse speelfilm ‘Sorry we missed you’ is de eerste vertoning van de Brummense Buitenbios in haar achttiende buitenseizoen. -
PREMIUM
Oekraïens klasje in Zutphen draait als een tierelier dankzij de combinatie van juf Rie en juf Iryna
Voor de Lea Dasbergschool in Zutphen was het een mooie verrassing. Toen deze school op verzoek van de gemeente een schoolklasje startte voor Oekraïense vluchtelingen, meldde zich een docent die zelf Oekraïense is. Juf Iryna is inmiddels niet meer weg te denken. ,,Deze kinderen wisten helemaal niet dat Nederland bestond.’’ -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMMet video & Interactieve afbeelding
‘Paradiso van het Oosten’ in Zutphen dit najaar klaar voor dj’s, dansfeesten en popartiesten: ‘Nu aan naam werken’
Met de Buitensociëteit heeft Zutphen al tientallen jaren haar eigen Paradiso in handen. De gedaanteverandering van klassieke concertzaal tot poppodium krijgt nu echt gestalte. Dit najaar is de buitensoos klaar voor de nieuwe toekomst. Theaterdirecteur Mirjam Radstake is druk bezig grote namen naar Zutphen te halen. „We moeten ervoor zorgen dat het gelijk goed staat.” -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden.
-
PREMIUMKAMPS DOET RECHT
Syriër had een paspoort met een valse verlengsticker: ‘Ik moest er 200 dollar voor betalen
Ronald Kamps schrijft dagelijks over een rechtszaak uit de regio. Niet alleen over de opgelegde straf, ook over het verhaal erachter. De zaak van vandaag gaat over bezit van twee valse paspoorten. -
PREMIUMmet video
Drie nieuwe windmolens langs het Twentekanaal: ‘Als we samen gaan fietsen kijk ik wel de andere kant op’
Drie windmolens, elk zo hoog als de Euromast in Rotterdam. Die moeten gaan komen langs het Twentekanaal tussen Zutphen en Eefde. Het plan ligt nu ter inzage, wat betekent dat mensen met bezwaar dus ook van zich kunnen laten horen. Tijdens een inloopavond in Eefde bleek dat voor en tegen zelfs binnen één huwelijk kan voorkomen. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer