Theo Brink bij de Zutphense gevelsteen van de Walburgiskerk. Ingemetseld in een smal steegje aan de Weverstraat in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Brink bij de Zutphense gevelsteen van de Walburgiskerk. Ingemetseld in een smal steegje aan de Weverstraat in Arnhem. © Gerard Burgers / archief

Historische gevelsteen Zutphen zet ook politiek Arnhem tot actie: ‘Niks te maken met Arnhemse geschiedenis’

videoDe historische gevelsteen uit de Walburgiskerk die na tientallen jaren ineens opdook in een afgelegen winkelpand in Arnhem, maakt ook in de Gelderse hoofdstad de tongen los. Bob Roelofs, wethouder in Arnhem, gaat komende week in gesprek met de pandeigenaar. De historische Zutphense steen is namelijk illegaal in de gevel gemetseld. 

  1. Belangenverstrengeling in politiek Voorst bij hulp voor lokale kunststichting? ‘Er wordt wantrouwen gecreëerd’
    PREMIUM

    Belangen­ver­stren­ge­ling in politiek Voorst bij hulp voor lokale kunststich­ting? ‘Er wordt wantrouwen gecreëerd’

    De gemeente Voorst biedt geen helpende hand aan Kunstkring Voorst. De stichting moet vanaf dit jaar drie keer zoveel huur betalen door de gestegen energieprijzen en dreigt daardoor om te vallen. D66’er Wim Vrijhoef wilde de stichting tijdens een raadsvergadering redden met een tweetal voorstellen, maar werd beticht van ‘de schijn van belangenverstrengeling te wekken’. ,,Ik word hier heel mistroostig van.”
    Twello